Thijs Nederlands kampioen op de vloer!!!

Gisteren had Thijs duidelijk zijn mindere dag tijdens de meerkamp NK-turnfinale in Leek. Dit resulteerde toch in een mooie achtste plaats.

Vandaag waren de toestelfinales. Hij had zich geplaatst voor brug, vloer en ringen.
Thijs begon met de brug en moest ook als eerste starten. Hij zette met 19,25 punten direct een goede score neer. Als hij op de lage brug direct stil was gaan staan na de landing, had hij 0,5 punt extra bonus gekregen. Bijna alle jongens na hem beten zich stuk op de score van Thijs. Eén jongen deed de landing op beiden bruggen wel perfect. Met slechts 0,1 punt verschil werd Thijs hierdoor 2e!
Een zilveren medaille tijdens het NK turnen! Thijs uiteraard helemaal blij!

Daarna kwam de vloer. Normaal zijn favoriete onderdeel, maar gisteren kwam hij niet verder dan de 5e plaats tijdens de meerkamp. Maar dankzij het zilver op de brug, kreeg Thijs vleugels. Met 19,70 punten, waaronder 1 punt bonus, werd Thijs 1e. 0,65 punten meer dan de nummer 2. Na een zilveren medaille ook nog een gouden medaille.

Thijs Nederlands kampioen op de vloer!!!

Als laatste de ringen. Dit was het onderdeel waar hij gisteren tijdens de meerkamp mee startte en toen teleurstellend scoorde. De verwachtingen waren daarom nu ook niet hoog. Met een score van 17,50 punten scoorde hij hoger dan gisteren maar dit wat helaas niet genoeg voor een ereplaats. Thijs eindigde als 6e.

De trainers zagen vandaag een duidelijk andere Thijs aan het werk dan gisteren. Met de scores van vandaag had hij gisteren bij de eerste 3 kunnen eindigen. Uiteraard hoort dit bij de sport.

Thijs heeft het hele seizoen goed gepresteerd, bij zijn nieuwe club veel geleerd. Volgende seizoen gaat hij naar een andere leeftijdsklasse toe: Pupil 8 2e divisie. Veel nieuwe oefeningen die hij dan weer moet gaan aanleren.