Dit weekend waren de finales voor het NK turnen in Hoofddorp.

Gisteren was de meerkamp, vandaag had Thijs Eijkelenboom 3 toestelfinales: ringen, brug en rek.
In de meerkamp eindigde Thijs op een 5e plaats. Doordat hij bij het begin van zijn voltige oefening van het paard viel, kreeg hij 1 punt aftrek. Een tweede plaats was anders zijn deel geweest.


Vandaag kon hij proberen om een medaille in de wacht te slepen. In ieder geval op de brug zou dit mogelijk moeten zijn. Het hele seizoen zijn favoriete onderdeel en tevens kampioen van 2017 op dit onderdeel.


Hij begon met ringen. Als 2e aan de beurt. Een goede oefening maar slechts beloond met 10,45 punten. Nadat alle 6 de turners geweest waren, was dit slechts goed voor de 4e plaats. Maar door protest van de trainers werd zijn D-score aangepast. Dit leverde en halve punt extra op en daarmee een gedeelde 1e plaats! Wat een ontknoping.


Op de brug moest Thijs als eerste. Met een kleine hapering met heffen heeft hij een mooie oefening neergezet. Maar de jury beoordeelde de oefening met 11,1 punten, gisteren in de meerkamp 11,7. Zou dit genoeg zijn voor een podiumplaats? Twee turners passeerden Thijs echter nog, waardoor het een derde plaats werd.

Als laatste rek. Een keurige oefening, maar volgens de trainers kreeg hij teveel aftrek. Hierdoor werd hij met 10,3 punten ook derde.

Dankzij de 5e plaats op de Meerkamp is Thijs ook geplaatst voor de Ahoy-cup op zaterdag 23 juni in Ahoy Rotterdam!