3e plaats in 3e kwalificatiewedstrijd.

Vandaag was de derde kwalificatiewedstrijd voor het NK. Afgelopen dinsdag was Thijs tijdens de training gevallen op zijn nek tijdens een dubbele salto, dus het was de vraag of hij vandaag wel mee kon doen. De rest van de week niet getraind, gisteren als test thuis een paar handstanden gemaakt. Het was wat pijnlijk, maar wel te doen volgens Thijs.

Helaas merkte hij vandaag tijdens het inturnen, dat de spieren in zijn nek toch nog erg veel pijn doen. Gauw 2 paracetamol geslikt. Bij het eerste onderdeel rek bleek dat zijn spieren toch wel erg veel zeer deden. Bij iedere landing op de vloer deed het pijn. Voltige ging goed, maar 1.3 punten aftrek. De ringen vergde veel van Thijs. Met dubbele salto eraf, helaas weer met zijn handen de grond geraakt.

Daarna inturnen voor sprong. De pijn werd ondraaglijk. Even bij de EHBO-post een coolpack geleend om op de spieren te leggen. Maar 1 sprong gemaakt in plaats van 2. De sprong die hij maakte was de beste score van vandaag, maar omdat hij de 2e sprong niet deed telde het helaas niet voor een plaats in de toestelfinales.

Met al zijn kracht en tanden op elkaar de laatste oefening op de brug. Thijs was niet tevreden over de score (11.55) toch hier een 2e plaats.

Overal vandaag toch weer een 3e plaats. Wat een bikkel is die Thijs toch. Op basis van de re resultaten van de 3 kwalificatiewedstrijden heeft Thijs zich geplaatst voor de meerkampfinale op 25 mei in Alkmaar. Op zijn verjaardag (26 mei) mag hij meedoen met de toestelfinales voltige, ringen, brug en rek. Op vloer en sprong is hij reserve.