Thijs  is vandaag Nederlands kampioen turnen (meerkamp) geworden!

Als eerste onderdeel had Thijs de Sprong. Normaal een onderdeel waar hij veel punten haalt, maar vandaag met 17,90 punten slechts een 11e plaats. Daarna kwam de Brug. Met 19,40 punten een revanche voor de halve finale: de hoogste score. En in de tussenstand een 1e plaats.

Rek is nooit zijn sterkste onderdeel, hier scoorde hij slechts 15,95 punten. Tussenstand: 2e plaats.

Vloer is altijd Thijs' sterkste onderdeel. Hoewel slechts 18,75 punten, toch ruim 1 punt hoger dan de nummer 2. In de tussenstand een 1e plaats met een minieme voorsprong van 0,1 punt op de nummer 2.

Toen kwamen de 2 laatste onderdelen, voltige en ringen. Voltige altijd lastig en met 15,20 punten haalde hij te weinig om de 1e plaats vast te houden: 0,5 punt achter de nummer 1!
Gaat hij het nog goed maken op de ringen of belandt hij zelfs niet eens op het podium en wordt hij 4e? De verschillen zijn erg klein!

De ringen gaan goed, 16,95 punten, niet echt hoog maar is dat genoeg? De concurrentie komt na hem en de nummer 1 is als laatste.
Na een aantal zenuwslopende minuten, blijkt 16,95 de hoogste score te zijn. Zijn direct concurrent haalt slechts 15,10 op de ringen en wordt 3e.
Thijs eindigt met een mooie 104,15 punten op de eerste plaats. 0,55 punten voor op de nummer 2 en 1,55 punten op de nummer 3.

Morgen heeft Thijs 3 toestelfinales: Vloer, Ringen en Sprong. Hij is reserve op Brug en Rek.

Vandaag werd bekend dat de 6 beste turners van vandaag ook mee kunnen doen aan de Ahoy Cup, volgende week zondag, tijdens Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam.
(Komende week gaat Thijs op kamp met school en mist daardoor 2 trainingen en heel veel slaap...)