Nederlands kampioen Sprong en Vloer.

Thijs had 3 toestelfinales tijdens het NK op 11 juni 2017 in Waalwijk: Ringen, Sprong en Vloer.
Hij heeft 2 gouden en 1 bronzen medaille behaald.

Na de meerkampfinale van gisteren, stond vandaag in het teken van de toestelfinales. Op drie onderdelen had Thijs zich vorige maand tijdens de halve finale in Hoofddorp geplaatst: Ringen, Sprong en Vloer.

Hij begon als eerste met de Ringen. De beste zes Pupil 9-turners streden vandaag voor de titel. Thijs scoorde 17,85 punten. Dit bleek slechts 0,05 punten te weinig voor de 2e plaats; de eerste bronzen medaille was binnen!

Direct daarna kon hij op de Sprong revanche nemen voor de tegenvallende score van gisteren. Met 18,95 punten was dit ruim voldoende voor de 1e plaats.

Omdat hij voor zijn favoriete onderdeel Brug niet was geplaatst, moest hij tandenknarsend toezien dat andere jongens er met de medailles vandoor gingen.

Op de Vloer werd het erg spannend. Thijs begon als eerste aan de oefening. Met goede oefening kwam hij echter niet verder dan 17,80 punten. Bijna een punt lager dan gisteren! Zou het goud of zelfs een podiumplaats, uit zijn handen glippen. Totdat de laatste turners was geweest bleef het spannend. Maar kennelijk was de jury op de vloer strenger dan gisteren. Hij mag zich net als twee jaar geleden in Leek weer Nederlands kampioen vloer noemen.

Met Nederlands kampioen op de meerkamp, Sprong en Vloer en een bronzen medaille op de Ringen kan Thijs terugkijken op een succesvol toernooi.
De route liep via de achtste finales in februari met 100 jongens in Duiven, de kwartfinale in april in Leusden en de halve finale in mei in Hoofddorp.
Volgende week zondag eidingt het seizoen met de Ahoy Cup in Ahoy Rotterdam.