Afgelopen weekend, 21-23 juni 2024, was het een enerverende tijd in het Sportpaleis Ahoy tijdens de Dutch Gymnastics Finals, na de onverwachte uitnodiging voor de Ahoy Cup aan het begin van de week!

Na een moeizame podiumtraining op vrijdagmiddag in het imposante Sportpaleis en een succesvolle zaterdag met mooie resultaten op vijf van de zes toestellen, had Thijs zich geplaatst voor vier toestelfinales op zondag.

Vijf minuten voor aanvang van de wedstrijden op zondag, kreeg hij ook nog de kans om deel te nemen aan het onderdeel Brug, waarvoor hij zich net niet had geplaatst. Hij greep deze kans met beide handen aan, mede door een Healy en behaalde knap de derde plaats!

Het volgende onderdeel was Vloer. Ondanks de sterke concurrentie en een kleine fout in zijn oefening, die met 13.967 punten werd beoordeeld, leek een podiumplaats ver weg. Echter, na een jurycorrectie kreeg een concurrent een lagere waardering, waardoor Thijs alsnog het brons won!

Dankzij een indrukwekkende Voltige oefening op zaterdag en foutjes van de concurrentie, had Thijs zich als eerste geplaatst. Tegen de verwachtingen in wist hij ook op zondag weer een sterke oefening neer te zetten en het brons te winnen!

Op het onderdeel Ringen werd zijn oefening net iets lager beoordeeld dan de dag ervoor, wat resulteerde in een vierde plaats, net buiten het podium.

Het laatste onderdeel was Sprong, waar in de finale twee sprongen meetellen: een moeilijke en een wat eenvoudigere sprong. Thijs behaalde hier wederom een derde plaats, wat zijn totaal op vier medailles bracht.

Met vier medailles kan Thijs terugkijken op een zeer succesvol seizoen. Zijn handen, die nu onder de blaren zitten, kunnen eindelijk rusten en genezen.